Toeren op je e-bike? Ontdek deze mooie fietsroutes in Nederland!

Op vakantie gaan is door de corona crisis minder vanzelfsprekend dan we gewend zijn. Als je op vliegvakantie wil moet je een een negatieve test laten zien en dat kost geld. Dit jaar is daarom perfect om activiteiten in Nederland te ondernemen. En wat is er nu leuker dan erop uit te gaan met je elektrische fiets? Graag nemen we je in deze blog mee langs de leukste e-bike fietsroutes in Nederland!

De fietsroutes zijn weergegeven van lang naar kort en zijn perfect afgestemd op de e-bike gebruiker. In deze routes vind je oplaadpunten voor jouw elektrische fiets en natuurlijk ook voor jezelf.

Fietsroute Zuid-Limburg (48 km)

Wil je toeren in het zuiden van het land? Limburg is de perfecte provincie voor e-bikers die houden van een heuvelachtig gebied. Met een krachtige e-bike van O2Feel is het beklimmen van deze heuvels een fluitje van een cent. Zuid-Limburg is ook de perfecte fietsplek voor men die van kastelen houdt. Speciaal voor de kastelen liefhebbers hebben wij deze tips opgesteld! Start (en eindig) in Gulpen, een plaatsje in het zuiden van Limburg. Fiets via de rivieren Geul en Gulp naar de Kasteelruïne van Valkenburg. Geniet hier van het uitzicht en herbeleef de Middeleeuwen in Nederlands enige hoogteburcht.

Wij raden aan om ook deze sprookjesachtige kastelen te bezoeken:

  • Kasteel Schaloen
  • Château St. Gerlach

Ben je goed uitgerust? Dan ben je klaar voor de klim die gaat door Keutenberg. Deze plek staat bekend om de anderhalve kilometer klim, die met jouw elektrische fiets goed haalbaar is. Pak nog een terras in het gezellige centrum van Valkenhoef en keer terug naar Gulpen via verschillende pittoreske dorpjes.

Fietsroute Noord-Holland (46 km)

In de provincie van onze hoofdstad kun je genieten van al het schoons dat Nederland te bieden heeft en de fietstochten die je kunt maken zijn oneindig. Zo is er de mogelijkheid te e-biken langs gezellige dorpjes, polders, bekende steden of rustgevende duinen. Ga je liever voor een fietstocht langs de kust? Egmond aan den hoef is dé plek om jouw e-bike route te starten en heerlijk uit te uitwaaien.

Fiets vanuit daar richting het dorpje Bergen waar je kunt genieten van bossen en duinen en maak een pitstop bij de ruïnekerk. Deze kerk werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog afgebrand, maar de (deels herbouwde ) ruïnes zijn nog te zien. Deze tocht brengt je verder naar Alkmaar en omgelegen plekjes als Heilo en Zuidschermer. Heb je daar genoten van een fijn terras en wat winkeltjes bezocht? Keer dan weer terug naar het startpunt, Egmond aan den Hoef.

Tip: deze route is extra leuk om in het voorjaar te rijden. Door de bloeiende bollenvelden is dit gebied één van de kleurrijkste gebieden in Nederland.

Fietsroute in Utrecht (39 km)

Ben jij echt een stadsmens en houd je van cultuur snuiven? Dan is deze route die je door Utrecht en Amersfoort brengt op je lijf geschreven. Trap tijdens deze ‘De Stijl’ fietsroute in de voetsporen van van Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld. ‘De Stijl’ is een kunstbeweging die honderd jaar geleden plaatsvond en zorgde voor een revolutie in de architectuur. Start de fietstocht bij Slot Zuylen. Dit is een kasteel in het dorp Oud-Zuilen nabij de stad Utrecht dat gelegen is aan de Vecht. Voor dit kasteel vind je drie stoelen die ontworpen zijn door Rietveld.

Vervolg de route op je avontuurlijke elektrische fiets door de gezellige binnenstad van Utrecht waar je een stop kunt maken in Het Centraal Museum. Hier ontdek je de Rietveld-collectie, het Dick Bruna-atelier, het nijntje museum en andere topstukken. Naast het Centraal Museum kun je ook afstappen bij begraafplaats Soesterbergen, waar je een bezoek kunt brengen aan het grafmonument van Rietveld.

Dan is het tijd om, via het prachtige Huis Ter Heide, je weg te vervolgen naar Amersfoort met als eindstation: het Mondriaanhuis in Amersfoort. Hier ervaar je meer over het leven en werk van kunstschilder Piet Mondriaan.

Klaar om in Nederland te toeren, maar ben je nog op zoek naar een e-bike die bij je past? Vraag een vrijblijvende proefrit aan en test jouw favoriete elektrische fiets!