O2Feel's advies 

TIP : wat te doen met uw batterij als het koud is.

Batterij-O2Feel

De temperaturen dalen maar niet uw motivatie om te fietsen met uw elektrische fiets?

Weet dat het koude weer invloed heeft op het functioneren van uw batterij, u kunt tot 20% autonomie verliezen! Hieronder geven wij verschillende tips voor het beste gebruik tijdens de koude dagen.

        1. Als u uw fiets buiten laat staan of in een niet verwarmde garage, is het beter om uw batterij mee naar binnen te nemen, in de omgevingstemperatuur van uw huis.

        2. Om het langste gebruik te kunnen maken van uw batterij met koud weer kunt u het beste de “elektrische mode” verlagen naar eco. En….fietsen warmt op!

        3. Als de batterij is aangesloten, wordt het rode licht groen wanneer de batterij “vol” is. De batterij kunt u het beste nog een paar uur laten “doorladen” om alle elementen in de batterij op te laden.

Let op : Wanneer de batterij “koud” is (-0) is het beter om niet direct op te laden. Vermijd de thermische schokken door te wachten tot de batterij op kamertemperatuur is zodat de temperatuur verandering beetje bij beetje plaats vindt.

          4. Nog een andere oplossing: vraag oma een gebruikte trui voor uw batterij! Het is zonder gevaar om iets over de batterij te leggen.

Tip : als u geen gebruik maakt van uw elektrische fiets in de winter is het belangrijk om de batterij  niet "te laten slapen ". Van 5 tot 10 km rijden per maand is belangrijk voor uw fiets.

Volg ons op 

In ons Youtube-kanaal bieden wij u een reeks van praktische videos aan. Bij voorbeeld hoe je een elektrische fiets kunt gebruiken en onderhouden? Zou kent u alles !