Ondek onze technologieën 

Accu's die worden ontworpen en uitgewerkt door O2Feel

O2Feel-Powerpack-en-iPowerpack

Krachtige innovatie en design?

In het kader van de samenwerking met Shimano, stelt O2Feel voor het seizoen 2020 voor om nog een stap verder te gaan met accu's die volledig werden ontworpen en uitgewerkt door zijn studiebureau. Onze accu's beschikken over een smart BMSsysteem (Battery Management System) dat de temperatuur controleert, het opladen, ontladen en het uitbalanceren van de cellen reguleert, zodat de prestaties en de levensduur van de accu kunnen worden behouden. De accu's zijn afkomstig uit de automobielsector en zijn uitgerust met een nieuw formaat van de lithium 21700-cel waarmee meer energie kan worden geconcentreerd dan de vorige generatie. Daarnaast beschikken deze cellen over een nieuw montageschema in de vorm van een “bijennest” waardoor er een ongezien betrouwbaarheidsniveau kan worden bereikt. Dankzij de unieke kenmerkende cellen en elektronische eigenschappen biedt dit systeem een opmerkelijke levensduur, aangezien het wordt onderworpen aan een hoger aantal oplaadcycli.

Powerpack

O2Feel-Powerpack

Externe accu op de bagagedrager.

Beschikbaar in 2 vermogens:

374Wh

(PowerPack 400)

576Wh

(PowerPack 600)

iPowerpack

O2Feel-iPowerpack

Integratie van de accu in het frame van onze fietsen dankzij een exclusief ontwerp. Afneembaar om het opladen te vereenvoudigen.

Beschikbaar in 2 vermogens:

432Wh

(iPowerPack 432)

540Wh

(iPowerPack 540)

Compatibel zonder beperkingen.

Rijbereik van onze accu's

Onder ideale omstandigheden in ecomodus: de gegevens kunnen variëren afhankelijk van de motorisaties en de gebruiksomstandigheden.
vermogen-batterij-en-motor

Onze motorisatie

O2Feel-en-Shimano-Steps

Shimano en O2Feel 

Als traditionele handelspartner van Shimano en diens gamma STEPS met centrale motorisatie, ging O2Feel een langdurig engagement aan met dit bedrijf. O2Feel is namelijk overtuigd van de kennis van Shimano, de wereldleider voor fietsuitrusting, inzake de motoren van elektrische fietsen en het innovatievermogen. Als Franse marktleider voor de implementatie van de STEPS-technologie van Shimano in onze gamma’s elektrische fietsen, konden we deze hoogtechnologische motorisaties integreren in onze filosofie om te zoeken naar vernieuwing. Beter leven betekent ook genieten van elk moment, en het dagelijks leven vullen met een opeenvolging van kleine pleziertjes, zoals een fietstocht met uw O2Feel-fiets.

Lees meer over Shimano en O2Feel

Het gamma STEPS bestaat uit verschillende motoren die werden ontworpen voor verschillend en aanvullend gebruik :

E5000

In de stad en op de weg

Shimano-E5000

Zuinig, soepel, compact, zeer stil

Gewicht

2,5 kg

Koppel

40 Nm

 Piekvermogen

440 W

E6100

In de stad en op de weg, met hoogteverschillen

Shimano-E6100

Sterk vermogen, stil, aangepast aan lange ritten

Gewicht

2,7 kg

Koppel

60 Nm

Piekvermogen

500 W

Di2: Een elektronische, semi-elektronische en automatische versnellingsbak.

Dankzij de Di2-technologie kan u volledig elektrisch schakelen tussen versnellingen dankzij een elektronische kabelboom, zonder de traditionele kabels en hendels om te schakelen. Deze traditionele uitrusting werd vervangen door elektrische kabels en knoppen waarmee u tussen tandwielen wisselt in één druk op de knop.

 

Met het Di2-systeem beschikt u over twee opties:

1. Handmatig schakelen tussen elektronische versnellingen : u behoudt de controle over uw versnellingsbak.

2. Een automatische modus waarin de fiets werkt als een automatische versnellingsbak en zelf schakelt tussen verschillende versnellingen. Laat u leiden en vervoeren door de technologie van uw fiets, zonder u zorgen te maken over het beheer van de versnellingen.

N5e: De nieuwe generatie van Nexus die is aangepast aan elektrische fietsen

Een wereldwijde première voor Shimano en O2Feel: de keuze voor een soepele en efficiënte omschakeling tussen versnellingen die specifiek werd ontworpen om te beantwoorden aan de strenge eisen en zware belasting van mountainbikes. De fiets is ook stevig en bestand tegen spanningen en zware weersomstandigheden en vereist geen onderhoud. Hierdoor is het de meest complete oplossing voor een gebruik dat is gekoppeld aan een centrale motorisatie, met de mogelijkheid om automatisch en manueel te schakelen tussen versnellingen op de naaf.

De Nexus N5e (voor elektrisch) kan ondersteuning bieden met meer vermogen dan een klassieke Nexus, waardoor het volledige koppel van de motoren kan worden geuit op volle kracht. De eerste versnelling is lichtjes hoger dan die van de NAVEN met 7, 8 of 11 versnellingen van Shimano. Wat betreft de grote verschillen tussen de derde en de vijfde versnelling: ze bieden u de mogelijkheid om een comfortabele trapfrequentie te bereiken, zelfs wanneer u gelijktijdig de motor gebruikt. De vijf versnellingen bieden een maximale vrijheid en rijplezier door het schakelen tussen de versnellingen te spreiden.

N5e

Ondersteunt een krachtiger koppel om te schakelen tussen versnellingen 

Bereik van de versnelling: 263%. (bijv. N7: 244% en N8 : 308%)

Automatische schakeling tussen versnellingen, terugschakeling naar de startversnelling na uitschakeling

Bereik: 263% 

MIK-logo

MIK : Mounting is key, het ingenieuze bagagedrager

MIK is een innovatief systeem voor bagagedragers. Het biedt de mogelijkheid om “het transport en het opbergen te beveiligen” en vergemakkelijkt uw dagelijks leven. U kan uw bagage vastmaken en losmaken in minder dan een seconde. Wanneer u ervoor kiest om uw fiets uit te rusten met een MIK-systeem, bieden wij u de mogelijkheid om de uitrusting aan te passen aan uw wensen, met een bagagedrager MIK Ready of niet. Iedere klant heeft volledige keuzevrijheid, maar de optie is beschikbaar op al onze fietsen uit de collectie 2020. Kiezen voor MIK is kiezen voor een veelzijdig gamma aan keuzemogelijkheden. Het was nog nooit zo eenvoudig om te switchen tussen de tassen voor het werk op weekdagen en een mandje tijdens het weekend.

De voordelen van MIK:

1. Eenvoudige en veilige bevestiging voor alle soorten bagage, tassen, mandjes, enz.

2. Installatie in 1 seconde

3. Geïntegreerd antidiefstalsysteem van het 1ste niveau

4. Universeel, het systeem biedt ook de mogelijkheid om accessoires die niet tot het gamma van MIK Ready behoren, te monteren

Er bestaan verschillende adapters (plaatjes) indien u uw oude fietsen wilt uitrusten met een bagagedrager van MIK.